Suomenkieliset pelisivustot


Pelaaminen on nykyisin kaikkien ulottuvilla internetin välityksellä. Pelitarjonta on runsasta ja sitä on tarjolla kaiken ikäisille, nuorisosta ikääntyneisiin. Pelaaminen on helppoa, sillä useilla sivustoilla on mahdollista aloittaa pelaaminen ilman kirjautumista tai ohjelmien lataamista, klikkautuminen sivustolle riittää ja pelit voivat alkaa. Nopeat ja kehittyneet internetyhteydet mahdollistavat pelaamisen joka paikassa, itselle parhaaksi katsottuun aikaan. Pelaaja ei ole nykyisin riippuvainen muusta kuin riittävän hyvästä älypuhelimesta ja yhteydestä, pelimaailma on aina auki.

Alaikäisten pelaaminen

Lasten pelaaminen ja sen valvominen kuuluu vanhemmille. Pelaamisesta on keskusteltu viime vuosina paljon mediassa – osan mielestä se on haitallista ja toisten mielestä kehittävää. Pelaamisen sopivissa määrissä katsotaan kuitenkin kehittävän lapsia, samalla pelit voivat auttaa luomaan kaverisuhteita, parantavat englanninkielentaitoa ja saattavat jopa olla avuksi tulevaisuudessa alan kasvavan työpaikka tarjonnan vuoksi. Kultaisen keskitien löytävät vanhemmat löytävät netistä helppoja ja lapsille sopivia suomenkielisiä sivustoja, kuten seuraavat:

  • Pelikone
  • Älypää
  • Papunet
  • Yle

Aikuisille pelaaminen on useimmiten viihdettä, siihen saattaa liittyä lempimusiikkia ja muita hyvään tunnelmaan siivittäviä elementtejä. Peleissä on monenlaisia ulottuvuuksia, joista jokainen löytää mieluisensa. On roolipelejä, pitkään kestäviä seikkailupelejä, vauhtipelejä tai aivot aktivoivia pelejä. Netissä on runsaasti ilmaisia pelejä ladattavaksi tai sitten tarjolla on sivustoja, joiden pelit ovat heti valmiina käyttöön.

Pelit ja eläkeläiset

Yksi tulevaisuuden pelinkäyttäjäryhmä löytyy eläkeläisistä. Tämän hetkinen tarjonta on vielä vaillinainen heidän tarpeisiin, sillä vanhemman ikäpolven ryhmä ei ole nuorempien tavoin tottunut käyttämään tietokoneita. Uusia taitoja on vaikea omaksua vanhemmalla iällä. Peleistä voisi olla hyötyä myös monille yksinäisille vanhuksille, sillä niiden kautta olisi ehkä mahdollista laajentaa sosiaalista piiriä verkossa.

Monet pelit ovat liian vaikeita ja hankalia, vanhuuden vaivat voivat myös rajoittaa niiden käyttöä. Pelit voisivat toimia myös ajatustoiminnan virikkeellisyyttä tukevana voimavarana. Pelimaailmalla onkin edessään kehitystyötä ikäihmisille soveltuvien pelien suhteen. Osa vanhoista tutuista peleistä löytyy nykyisin pelisivustoilta sähköisenä versiona, sanomalehteä, muistipeliä tai sudokua ei tarvitse enää etsiä vanhoista sanomalehdistä, sillä ne odottavat käyttäjiä netissä.

Pelejä voi pelata ainakin seuraavilla sivustoilla:

  • 1001pelit
  • 123pelit
  • Pelitykki