Opi neulomaan


Kukapa ei olisi pyöritellyt puikkoja koulun käsityötunneilla. Ensimmäiset itse neulotut lapaset olivat luultavasti eri paria, toinen pienempi tiukkaakin tiukemmilla silmukoilla neulottu. Toinen oli sitten huomattavasti suurempi, kun homma alkoi olla jo vähän tutumpaa ja helpompaa ja lankaa osasi jo vähän löysätä. Neulonta on perinteisesti kuulunut suomalaiseen käsityöperinteeseen. Onhan meillä pitkät kylmät talvet, joten neuleille on paljon käyttöä.

Trendikäs harrastus

Mutta tänä päivänä neulominen ei ole enää käsityötuntien pakkopullaa tai mummojen illanviettoa. Nykyään neulonta on trendikäs harrastus. Yhä nuoremmat ovat innostuneet neulomisesta. Perinteisesti naisten harrastuksena pidetystä neulomisesta ovat innostuneet yhä useammat miehetkin.

Neulomisen suosiota ehkä osiltaan selittää maailman digitalisoituminen. Mitä enemmän elämme verkossa naama kiinni ruudussa, kaipaamme enemmän jotain aitoa. Haluamme katsella omaaa käden jälkeämme ja tehdä jotain mitä voi koskettaa.

Perusteet

Neulomisen perusteet lähtevät silmukoiden luomisesta. Sitten tulevat oikeat ja nurjat silmukat joilla pääsee jo pitkälle. Näistä sitten voikin tehdä mitä erilaisempia kohokuvioita. Eri värisillä langoilla saadaan aikaan kirjoneuleita. Vain mielikuvitus on rajana. Nykyään ohjeita ja lankoja löytyy jos jonkinlaisia. Netistä löytyy helposti videoita ja selkeitä ohjeita niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin harrastajille.

Syysiltojen viiletessä ajatukset kääntyvät kohti talvea. Mikään ei ole mukavampaa kuin vetäistä villasukat jalkaan takkatulen loisteessa. Koskaan ei ole myöhäistä oppia uutta taitoa. Aloita uusi harrastus ja osta kotiin mitä tarvitset täältä.