Erilaisia tapoja yrityksen markkinointiin


Tehokas markkinointi on jokaisen yrityksen elinehto – ilman markkinointia ei ole asiakkaita, ja ilman asiakkaita yritystoiminta tyrehtyy. Aloittelevan yrityksen kannattaakin panostaa laadukkaaseen ja jatkuvaan markkinointiin heti alusta alkaen.

Ennen aloittamista on tärkeää miettiä, mikä on yrityksen kohderyhmä. Onko tarkoitus tavoittaa tietyn alueen ihmisiä tai johonkin tiettyyn ammattiryhmään kuuluvia? Kun kohderyhmä on selvillä, on helpompi valita sopiva markkinointikanava.

Sosiaalinen media

Mainostaminen sosiaalisen median eri alustoilla on ollut kasvava trendi jo useamman vuoden ajan . Erilaiset somealustat ovat loistava tapa tavoittaa erityisesti nuoria asiakkaita. Yritys voi itse tuottaa sisällön omille somekanavilleen tai mainostilalle, tai vaihtoehtoisesti ostaa markkinointipalvelun sosiaalisen median ammattilaisilta.

Lehtimainonta

Perinteinen lehtimainonta on edelleen hyvä tapa tavoittaa ihmisiä paikallisesti. Se tavoittaa myös ne kuluttajat, joille internetin käyttö on vierasta. Varsinkin paikallisesti toimiville yrityksille lehtimainonta on mainio tapa saada oma yrityksensä näkyville ja alueen ihmisten mieliin.

Radiomainonta

Äänimainonta radiossa on tutkitusti tehokas kanava lisämyyntiin ja markkinointiin . Radiomainonta on helppo kohdentaa valitsemalla omalla asiakaskunnalle sopiva radiokanava.

Liikelahjat

Liikelahjat ovat kätevä tapa saada näkyvyyttä yritykselle asiakkaiden arkielämässä. Tarjolla on jos jonkinmoisia eri vaihtoehtoja, joista kannattaa valita omalle kohderyhmälle sopiva tuote. Esimerkiksi liikunnalliseen elämäntapaan sopivat tavarat, kuten juomapullot ja jumppapussit, muistuttavat asiakasta yrityksestäsi aina käytön yhteydessä. Voit napsauttaa tästä päästäksesi tutustumaan erilaisiin liikelahjavaihtoehtoihin.